IPA Logo MENU
Inloggen

Zwolle

Hanze wandeling in Zwolle

HANZEWANDELING IN ZWOLLE

De IPA-districten Oost-Nederland en Zwolle organiseren stadswandelingen in de negen Hanzesteden die onze districten rijk zijn.

Op woensdag 16 mei is het de beurt aan Hanzestad Zwolle, de hoofdstad van Overijssel, ingeklemd tussen de IJssel, het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht. Zwolle is een handelsstad met mooie grachten en een rijke historie.

We laten u van de stad genieten door een wandeling van ongeveer tweeënhalf uur onder leiding van een ervaren gids, die ons zal wijzen op de schoonheid, details en wetenswaardigheden. De anekdotes zullen uiteraard niet ontbreken. Tussendoor wordt een terrasje aangedaan om even uit te rusten en waar u (op eigen kosten) iets kunt gebruiken.

We sluiten de wandeling af met een etentje in het knusse pannenkoekenrestaurant ‘Holland, meer dan pannenkoeken’.

Plaats en tijd van vertrek
Om 14.00 uur verzamelen op de Thorbeckegracht bij het Pelserbrugje (tegenover nr. 41).

Kosten
Voor IPA-leden en hun partners € 15,00 p/p en voor introducés € 20,00 p/p, ter plaatse contant te betalen.

Aanmelden
Tot uiterlijk 8 mei bij Adri van Amelsvoort, pm-oost-nederland@ipa-nederland.nl of Aart van Dijk, webredactie-zwolle@ipa-nederland.nl.

Parkeren
De beste plaats om te parkeren is het parkeerdek Noordereiland. Het ligt ongeveer 200 meter van de Thorbeckegracht.

 MENU

Naar de Landelijke homepage


 LID WORDEN

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

Vraag uw IPA lidmaatschap aan

Nieuws van de Motorclub

De activiteiten van de MC liggen in de winterperiode een beetje stil. Motorrijden is seizoensgebonden en rijden over natte bladeren en met vorst kan zelfs de NS niet, dus besluit de MC elk jaar ook om na de traditionele stamppotrit in oktober geen motorrijdende activiteiten meer te plannen.

Dat neemt niet weg dat we stil zitten. Het geeft ons mooi de gelegenheid om een keer te vergaderen, het nieuwe seizoen voor te bereiden en allerlei zaken te regelen, al dan niet in samenspraak met het landelijk bestuur, om het functioneren van de MC op rolletjes te laten verlopen. Ook blijven we actief in het onderhouden van contacten met buitenlandse IPA afdelingen/motorclubs.

Er komen bij het bestuur wel eens geluiden ter ore vanuit het land waarbij tegen IPA leden nog wel eens wordt verteld dat als zij kiezen voor de MC, dat zij dan uitgesloten zijn van activiteiten in het district waar zij ingeschreven staan/stonden. Dat is een groot misverstand en de brief van het landelijk bestuur is daar, evenals de MC, heel duidelijk over. Iemand die lid is van een district kan aan alle activiteiten van de MC meedoen en andersom is dat ook zo. Ben je lid of wil je lid worden van de MC kun je altijd meedoen aan alle activiteiten van het district waar je werkt/woonachtig bent/of eerder stond ingeschreven. Kortom, er is één IPA Nederland en je kunt overal aan meedoen, door heel het land en met elke afdeling. We hopen dat hiermee het misverstand uit de wereld is geholpen.

Leuke activiteiten staan weer op het programma voor het komende seizoen.

Wil je hier meer over weten, kijk dan eens in de agenda of bij Evenementen.

Het meest actuele nieuws vind je nog op de eigen website;

http://www.ipamc.nl

Gezocht

De IPA Zwolle is op zoek naar overnachtings- en vakantieadressen in Nederland, waar leden van de IPA korting kunnen krijgen op vertoon van hun IPA lidmaatschap.

Kent U nog een adres en staat die nog niet op de lijst bij de IPA links op deze website, stuur dan even een mail naar red-zwolle@ipa-nederland.nl

Vermeld dan zoveel mogelijk gegevens en indien mogelijk ook een website van het onderkomen.

Het percentage korting is natuurlijk ook belangrijk.

In ruil hiervoor een vermelding in de internationale ipa gids en op de website van de IPA internationaal.

Ik wacht in spanning af.

M.vr.gr.

IPA Zwolle

 

 

Hoe gaat het worden ?

De toekomst; Hoe gaat het worden???

Ja, dat weten wij ook niet. We kunnen niet voorspellen. Kijken in een glazen bol wil prima maar om daarmee de toekomst te voorspellen??? dat kunnen we niet.
Wat we ook kunnen is de ontwikkelingen volgen en ons gezonde verstand gebruiken.
De Nederlandse politie wordt omgebouwd van 26 korpsen naar 1 korps bestaande uit 10 eenheden. Ipa Nederland heeft meer dan 10 districten en de grenzen van de districten vallen niet samen met grenzen van de eenheden.

Naar aanleiding van deze reorganisatie ook de structuur van I.P.A. NL veranderen zal geen draagkracht hebben en dus ook mislukken. De ontwikkeling, die in Oost gaande is is wel veel logischer; vanuit de districten die vallen binnen de Eenheid Oost zoeken elkaar reeds op om gezamenlijke standpunten te bepalen t.a.v. de landelijke vraagstukken.

Deze ontwikkeling wordt door L.B. zeker gewaardeerd.
Een ander issue voor de toekomst is; ledenwerving, hoe kunnen we ons zelf weer aantrekkelijk maken. Aantrekkelijk voor de jeugd (want wie de jeugd heeft heeft immers de toekomst) maar ook aantrekkelijk voor de 30-er en 40-ers. De gemiddelde leeftijd van een IPA-lid ligt nu ruim boven de 50 jaar.
Hebt u een goed idee voor de werving??? geef het aan ons door...

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap