IPA Logo MENU
Inloggen

Zeeland-West-Brabant

Geschiedenis

Baronie van Breda:

Het eerdere district De Baronie van Breda kwam op 8 maart 1977 voort uit het district West-Brabant welke na veertig jaar te hebben bestaan per 1 juni 2008 ophield te bestaan. Een groot deel haar leden sloot zich toen aan bij de nabuurdistricten De Baronie van Breda en Zeeland. Per 1 januari 2016 hield ook het IPA-district Midden-Brabant op te bestaan. Veel leden uit dat district sloten zich toen eveneens aan bij het district De Baronie van Breda.

Zeeland:

Het voormalige district IPA-Zeeland werd opgericht op 16 oktober 1979. Voor die tijd maakte het gebied Zeeuws Vlaanderen deel uit van het voormalige IPA-district West-Brabant. Door de handen ineen te slaan kwam in 1979 het IPA-district Zeeland van de grond. Vanaf 1988 genoot het district bij IPA-Nederland, de Europese IPA-secties en ver daarbuiten grote bekendheid vanwege haar exploitatie van het IPA-vakantiehuis ‘Huize Welgelegen’ in Serooskerke. In 2011 werd dit fraaie kasteelachtige pand verkocht en daarmee kreeg IPA-Nederland substantieel een flinke financiële injectie.

En nu:

Omdat samenvoeging met het district De Baronie van Breda een betere keuze was dan opheffing werd in goed overleg besloten om te fuseren in het nieuw te vormen district  Zeeland -West-Brabant.   

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap