IPA Logo MENU
Inloggen

Zeeland-West-Brabant

Fotocursussen

Wil je graag meer weten over fotografie of van foto-verwerkingssystemen? 


Frank van de Teems geeft clinics over:
- Fotografie basiscursus
- Fotografie uitgebreid.
- Fotografie bij nacht/avond
- Fotografie in macro
- Foto’s digitaal bewerken beginners
- Foto’s digitaal bewerken gevorderden
- Fotoboek maken middels computerprogramma
- Andere voorkeuren (geef aan wat)

Geef je interesse door
via: FotoFrank@Teems.nl

Hij neemt dan contact met jou op!!

Kees Adamczak

PAASEIEREN ZOEKEN !!!

In het onlangs verschenen IPA-lente-bulletin worden de kindjes uitgenodigd om de Paashaas te helpen bij het zoeken naar de Paaseieren.

Daar stond echter niet bij waar men zich kon aanmelden. Dat is bij Cees van de Heuvel. Zijn emailadres is: cagvdh@live.nlof via

Evenementen-zeeland-west-brabant@ipa-nederland.nl

Doe het maar gauw, dan weet je zeker dat je erbij bent!!

Kees Adamczak

IPA Kerstdiner 2018

Op  12 december 2018 vond in de Cederhof in het Zeeuwse Kapelle het jaarlijkse IPA-kerstdiner plaats. Wat kun je nu vertellen van een kerstdiner dat ieder jaar plaatsvindt.

Het is een feest voor de leden van de IPA,  die de moeite nemen om een reis te maken naar Kapelle.

Er waren leden van “de overkant”. Daarmee wordt Zeeuws-Vlaanderen bedoeld.  We noemen Schouwen-Duiveland ook even de overkant. Brabant en van het vaste land van Zeeland waren ook leden aanwezig. Het aantal gasten was 29.

 

Wat verwachten we van een kerstdiner? Sfeer! Warmte, licht(jes) en misschien ook wel een kerstboom. Een gezellige ruimte waar het warm is en de kerstsfeer te voelen is. Met, vanzelfsprekend, een mooi gedekte tafel.

We komen nu al enige jaren voor het kerstdiner in de Cederhof.  Dit jaar zouden we in het restaurant het diner hebben in plaats van de grote hal. Het restaurant is wat intiemer.

Maar, wat moet je, als blijkt dat het restaurant deels een bouwplaats is en het niet warm en niet intiem is. Het niet is wat je ervan verwacht of mag verwachten. Opvallend was voor mij, dat er weinig geklaagd werd over de locatie. Men was van ver gekomen om samen lekker te eten.

De sfeer bleek niet afhankelijk van de omgeving. Er waren hardwerkende mensen die ons met humor en vriendelijkheid bedienden. De warmte haalden we uit de gesprekken met elkaar. Het eten was lekker. Een kerstdiner, met een echte kerstsfeer. “Vrede op aarde”. En volgend jaar in het restaurant!

Bouke

 

 

IN MEMORIAM: INEKE DE GRONCKEL

Op 28 december hebben wij afscheid moeten nemen van Ineke de Gronckel, de echtgenote van onze penningmeester Roger.

Bij Ineke was een aantal jaren geleden eierstokkanker geconstateerd. Ineke werd uitgenodigd om deel uit te maken van een immuuntherapie-traject. Dit heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd. Zij werd zwakker en zwakker en op 20 december is zij, na een moedig gedragen ziekbed, van ons heen gegaan. 

De drukke uitvaartplechtigheid werd door veel IPA-leden bezocht, een terecht eerbetoon aan de vrouw die heel veel jaren als vrijwilligster bijgedragen heeft aan het welslagen van een aantal activiteiten in ons district.

Tijdens de uitvaartplechtigheid heb ik als voorzitter van ons district een afscheidswoord uitgesproken. Daarin heb ik verwezen naar de grote inzet van Ineke en heb haar een “echte Zeeuwse kanjer” genoemd. Wij gaan haar enorm missen.

God hebbe haar ziel.

Kees Adamczak

Gouden jubileum Frits Terlouw

Op 1 september 2018 was het 50 jaar geleden dat ons lid Frits Terlouw op 19-jarige leeftijd lid werd van de IPA. Normaal gesproken wordt een “gouden” lid gehuldigd op de landelijke Algemene Leden Vergadering. Voor Frits hoefde dat niet zo nodig. Maar om nu de oorkonde, die bij een jubileum wordt uitgereikt, via de post op te sturen, zeker omdat het een gouden jubileum betrof, ging het bestuur toch wel wat te ver.

                     

Reden voor voorzitter Kees en bestuurslid Ard om op vrijdag 30 november richting Oudenbosch te gaan om Frits de bij het jubileum behorende versierselen uit te reiken. In een leuk, geanimeerd gesprek omschreef Frits zijn loopbaan. Van administratieve medewerker bij de gemeentepolitie Rotterdam naar de Koninklijke Marechaussee, om vervolgens zijn loopbaan te beëindigen bij het Ministerie van Justitie. In zijn toespraak gaf Kees aan, dat Frits geen actief IPA-lid was, in die zin, dat hij Frits nog nooit ontmoet had bij activiteiten e.d.. 

Frits gaf aan dat dat kwam doordat hij bij de Koninklijke Marechaussee nog al eens overgeplaatst werd, waardoor hij geen band kon smeden met de andere IPA-leden, hoe graag hij dat ook gewild had. Hij gaf wel aan dat hij, nu hij met pensioen is, de IPA-activiteiten in de gaten ging houden, zodat we hem en zijn vrouw Elly mogelijk nog eens kunnen begroeten. Kees en Ard kijken terug op een leuke middag met een gastvrije ontvangst door Frits en Elly.

Geschiedenis

Baronie van Breda:

Het eerdere district De Baronie van Breda kwam op 8 maart 1977 voort uit het district West-Brabant welke na veertig jaar te hebben bestaan per 1 juni 2008 ophield te bestaan. Een groot deel haar leden sloot zich toen aan bij de nabuurdistricten De Baronie van Breda en Zeeland. Per 1 januari 2016 hield ook het IPA-district Midden-Brabant op te bestaan. Veel leden uit dat district sloten zich toen eveneens aan bij het district De Baronie van Breda.

Zeeland:

Het voormalige district IPA-Zeeland werd opgericht op 16 oktober 1979. Voor die tijd maakte het gebied Zeeuws Vlaanderen deel uit van het voormalige IPA-district West-Brabant. Door de handen ineen te slaan kwam in 1979 het IPA-district Zeeland van de grond. Vanaf 1988 genoot het district bij IPA-Nederland, de Europese IPA-secties en ver daarbuiten grote bekendheid vanwege haar exploitatie van het IPA-vakantiehuis ‘Huize Welgelegen’ in Serooskerke. In 2011 werd dit fraaie kasteelachtige pand verkocht en daarmee kreeg IPA-Nederland substantieel een flinke financiële injectie.

En nu:

Omdat samenvoeging met het district De Baronie van Breda een betere keuze was dan opheffing werd in goed overleg besloten om te fuseren in het nieuw te vormen district  Zeeland -West-Brabant.   

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap