IPA Logo MENU
Inloggen

Zeeland-West-Brabant

IN MEMORIAM: PIEN HOEBINK-KIMMEL


Onlangs bereikte ons het trieste bericht, dat ons IPA-lid Pien Hoebink-Kimmel op 70-jarige leeftijd was gestorven.

Pien was al lang lid van ons district. Jaren geleden nam zij voor het eerst contact met mij op.

Zij vertelde dat haar man Bert, destijds werkzaam bij de gemeente-politie Breda, voor een behandeling aan de bij hem geconstateerde kanker in het ziekenhuis in Nijmegen moest worden opgenomen. Aangezien zij een gezichtsbeperking had waardoor zij geen auto mocht rijden, vroeg zij mij of de IPA in het vervoer van haar naar Nijmegen kon voorzien. “Immers” zo zei zij. “servo per amico betekent toch “dienen door vriendschap?” En op die vriendschap deed zij een beroep.

Een vervoersschema, uitgevoerd door enkele enthousiaste IPA-leden, zorgde ervoor dat Pien een paar keer per week naar haar Bert kon.

Via Pien kwamen wij in contact met antiquair Ad van der Schoot samen met wie Pien een soort Kunst&Kitsch voor ons district ging verzorgen.

Al drie keer was Pien de “leading lady” die de Kunst&Kitsch-avond aan elkaar praatte en soms, ter verduidelijking van een ingebracht object, een dialoog met Ad aanging.

Ook voor dit jaar staat er weer een Kunst&Kitsch op de agenda. Of Ad, zonder zijn rechterhand Pien, de avond nog wil organiseren, gaan we met hem overleggen.

Een paar jaar geleden had Pien weer nieuw levensgeluk gevonden toen zij Cor Berg, haar huidige echtgenoot, ontmoette. Fijne jaren hebben zij samen beleefd, maar het hadden er veel moeten worden. 

Het heeft niet zo mogen zijn. Op 29 januari kwam door een hartstilstand een einde aan Pien’s leven.

Pien was toegetreden tot het Grieks-Orthodox geloof en conform dat geloof werd op vrijdag 7 februari van Pien afscheid genomen. Een aantal bestuursleden met hun partners hebben Pien, namens ons district, de laatste eer bewezen. Het was een waardig, stijlvol afscheid, maar voor Pien is dit afscheid veel te vroeg gekomen.

God hebbe haar ziel.

Kees Adamczak.

 

Fotocursussen

Wil je graag meer weten over fotografie of van foto-verwerkingssystemen? 


Frank van de Teems geeft clinics over:
- Fotografie basiscursus
- Fotografie uitgebreid.
- Fotografie bij nacht/avond
- Fotografie in macro
- Foto’s digitaal bewerken beginners
- Foto’s digitaal bewerken gevorderden
- Fotoboek maken middels computerprogramma
- Andere voorkeuren (geef aan wat)

Geef je interesse door
via: FotoFrank@Teems.nl

Hij neemt dan contact met jou op!!

Kees Adamczak

Geschiedenis

Baronie van Breda:

Het eerdere district De Baronie van Breda kwam op 8 maart 1977 voort uit het district West-Brabant welke na veertig jaar te hebben bestaan per 1 juni 2008 ophield te bestaan. Een groot deel haar leden sloot zich toen aan bij de nabuurdistricten De Baronie van Breda en Zeeland. Per 1 januari 2016 hield ook het IPA-district Midden-Brabant op te bestaan. Veel leden uit dat district sloten zich toen eveneens aan bij het district De Baronie van Breda.

Zeeland:

Het voormalige district IPA-Zeeland werd opgericht op 16 oktober 1979. Voor die tijd maakte het gebied Zeeuws Vlaanderen deel uit van het voormalige IPA-district West-Brabant. Door de handen ineen te slaan kwam in 1979 het IPA-district Zeeland van de grond. Vanaf 1988 genoot het district bij IPA-Nederland, de Europese IPA-secties en ver daarbuiten grote bekendheid vanwege haar exploitatie van het IPA-vakantiehuis ‘Huize Welgelegen’ in Serooskerke. In 2011 werd dit fraaie kasteelachtige pand verkocht en daarmee kreeg IPA-Nederland substantieel een flinke financiële injectie.

En nu:

Omdat samenvoeging met het district De Baronie van Breda een betere keuze was dan opheffing werd in goed overleg besloten om te fuseren in het nieuw te vormen district  Zeeland -West-Brabant.   

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap