• Op de homepage van het International Aministration Centre vindt u alle informatie over de International Police Association zoals de samenstelling van het Internationale Bestuur (IEB) en de samenstelling van de verschillende commissies.

  Het IAC is gevestigd in Notthingham (UK) 

  Klik voor Website IAC/IEB

 • IPA historie

  Grondlegger van de IPA is de in 2000 overleden Engelse politieman Arthur Troop. De ideeën van Troop werden met de oprichting van de IPA werkelijkheid: een vereniging die de sociale, culturele en beroepsmatige betrekkingen onder de leden in stand houdt. Biografie Arthur Troop begon zijn werkende leven als monteur, echter snel kreeg hij belangstelling voor andere zaken.

  Zo begon hij Economie en Sociale wetenschappen te studeren aan het Ruskin College in Oxford. In zijn vrije tijd deed hij ook nog een studie Russische geschiedenis. Hierdoor kreeg hij in 1934 een beurs voor Moskou en Leningrad. Na de genoemde studies volgde hij nog op de Avoncroft Agricultural College in Evesham, Worcestershire een landbouwstudie. Op 19 juni 1936 solliciteerde hij bij de politie in Lincolnshire. Hij was daar werkzaam op diverse afdelingen, echter hij specialiseerde zich later in het verkeer. Na de Tweede Wereldoorlog bracht hij zijn ideeën tot werkelijkheid, om wereldwijd een politievriendenclub te realiseren. Arthur Troop geloofde in de positieve eigenschappen van vriendschap, vandaar dat het motto van de vereniging ook is: 'Dienen door vriendschap'. In die tijd was het Esperanto, een taal voor iedereen in opmars, vandaar dat hij het motto in deze taal schreef: Servo per Amikeco. Hij stierf op 30 november 2000.

  IPA in Nederland

  Nederland was in 1953 het eerste 'buitenland' dat zich aansloot. Vele landen volgden spoedig daarna.

  De IPA heeft momenteel wereldwijd meer dan 360.000 leden in meer dan 65 landen. Ons land heeft ruim 5400 leden.