• Verslag Bart in Barcelona 1

  Zaterdag, 26 november 2022

  Vanochtend bijtijds opgestaan zodat we om half 8 aan het ontbijt zaten. Hier werd ik al gelijk begroet door een aantal buitenlandse IPA-leden, waaronder Uwe en Hobo uit Duitsland. lk ruil en praat al jaren met hen via Facebook. Toch leuk om er nu eindelijk ook een gezicht bij te hebben!

  Na wat croissantjes hebben wij ons omgekleed en zijn wij met onze ruilspullen richting het EstaciĆ³ Nord gelopen. Dit is het politiebureau waar Nacho werkt en tevens een busstation met een grote sportzaal en een grote vrije ruimte waar de beurs werd gehouden.

  Hier aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Nacho. Hij wees ons onze tafel waar we onze ruilwaren konden uitstallen. Ook hier ontmoette ik gelijk een aantal "bekende" IPA-leden waar ik al een flinke tijd online contact mee had gehad.

  De beurs zelf werd drukbezocht door IPA-leden uit vele landen, waaronder Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Roemeniƫ en Andorra. Er werd volop geruild en gekletst.

  Er was voor iedere verzamelaar wat wils. Ook aan de beginnende verzamelaars, waaronder Thomas, werd gedacht. Er hing een relaxte sfeer en er was volop humor. Naast ruilen was er ook een mogelijkheid om patches te kopen bij de lokale politiewinkels, maar dat was uiteraard minder leuk.

  Aan het einde van de beurs nog een hoop spullen geschonken aan het kleine zoontje van een Belgische collega. En uiteraard zijn we ook met zijn allen op de foto gegaan. Hierna hebben we met zijn allen even een biertje of een frisje gedronken waarna we snel naar het hotel gingen om ons op te frissen.

  Na het opfrissen gingen we lopend naar de Sagrada Familia alwaar we door Nacho werden opgewacht. Samen met een aantal IPA-leden hebben we een bezoek gebracht aan de Sagrada Familia waarbij we vooral optrekken met de Duitsers en de Roemeen. De Sagrada Famalia is een bizar en supermooi bouwwerk om te zien. Een echte aanrader!

  Na het bezoek aan de Sagrada Familia gingen we met onze Duits/Roemeense-Vrienden even een drankje doen op een terras waarna we naar het restaurant gingen voor het diner.

  In het restaurant hing wederom een supergezellige sfeer. Het eten was super en in overvloed. We zaten al vol na de voorgerechten, maar die heerlijke entrecote kon natuurlijk niet blijven liggen. Na afloop hebben we nog met zijn allen getoast met wat Spaanse likeuren.

  Wat hebben we gelachen tijdens het eten! Vooral de Roemeense collega zat vol humor en sterke verhalen. We hebben er een IPA-vader bij, zoals hij zichzelf noemde.

  Zondag, 27 november 2022

  Weer lekker aan het ontbijt en de andere leden gedag gezegd, waarna ik Thomas de weg naar de trein heb uitgelegd, die iets eerder vertrok dan ik. Zelf heb ik nog even een rondje gemaakt door de stad waarbij ik nog wat heb geruild met de Policia Nacional en de Mossos d'esquadra. Ook hier superaardige en open collega's mogen spreken.

  Tot slot ging ook ik naar het vliegveld voor de vlucht naar huis. Alwaar de buit natuurlijk werd vastgelegd.

  Kortom het was een zeer geslaagd weekend met mooie aanwinsten en leuke, nieuwe contacten. En deze contacten blijven en ik weet zeker dat er de komende weken nog een hoop post over en weer gestuurd gaan worden.

  Een speciale dank aan Nacho, voor de super organisatie! Mochten jullie ooit naar Barcelona gaan neem dan zeker contact met hem op!

  Verslag Bart in Barcelona