• Uitstapje naar Vliegbasis Eindhoven inclusief zelf vliegen met piloot op 14 juni 2024

  8 feb 2024 Beheerder
 • Beste leden, 

  Wij hebben een wel heel bijzondere activiteit voor u gevonden.

  Op vrijdag 14 juni 2024 gaan we een bezoek brengen aan de Eindhovense Aero Club Motorvliegen (EAC-m) die gevestigd is op de vliegbasis Eindhoven. 

  Wij krijgen uitleg over de vereniging en daarna kan er gevolgen worden!

  Er staan een aantal instructeurs en ervaren piloten voor ons klaar en u krijgt de kans om zelf het vliegtuig te besturen.

  De vereniging beschikt over 3 twee-zits en 4 vier-zits vliegtuigen maar afhankelijk van het gewicht van de inzittenden is het mogelijk dat er in de vierzitters maar drie personen kunnen plaatsnemen.

  Ook bestaat de mogelijkheid om mee te vliegen in aerobatics vliegtuig; daarmee kunnen bijzondere figuren gemaakt worden zoals een looping en een barrel roll.

  Elke vlucht zal circa 30 minuten duren en als u in de omgeving woont kunt u de piloot vragen om even over uw huis te vliegen. 

  Voor degenen die wachten tot ze aan de beurt zijn om te gaan vliegen beschikt de EAC-m over een gezellig clubhuis waar, uiteraard, ook een natje en een droogje te krijgen is. 

  Daarnaast zal de basisbrandweer met een of meerdere crashtenders een demonstratie komen geven. De vliegbasis beschikt over een vogelwacht en ook die zal uitleg komen geven over zijn activiteiten op het vliegveld. 

  Het programma ziet er als volgt uit:

  vanaf 09.30 uur melden aan de poort (volg de borden Koninklijke Luchtmacht)

  10.00 uur                           in colonne vertrekken naar het clubhuis van de EAC-m

  10.30 uur                           praatje door de voorzitter van de EAC-m over de vereniging

  11.00 uur                           vliegen voor degenen die daar prijs op stellen

  circa 15.00 uur  einde van het bezoek

  De kosten voor deze activiteit bedragen € 70 per persoon als u tenminste wilt gaan vliegen. Als u mee wilt in het aerobatics vliegtuig zijn de kosten € 90. Als u niet wilt vliegen is het bezoek gratis. 

  Er kunnen zich maximaal 50 personen voor deze activiteit aanmelden. Bij minder dan 20 aanmeldingen zal de activiteit geen doorgang vinden.  

  LET OP OPGEVEN VOOR 1 mei 2024! 

  Vliegbasis Eindhoven (u moet dus niet zijn bij Eindhoven Airport)

  Flight Forum 1550

  5657 EZ  Eindhoven