IPA Logo MENU
Inloggen

Gimborn talks

Door Sergej Veenendaal

Op zaterdag 22 februari was er een bijeenkomst in de Arthur Troop House in Nottingham. Daar had IPA UK de Gimborn Talks georganiseerd waarbij diverse onderwerpen werden besproken. Hierbij waren 7 landen vertegenwoordigd, te noemen: Zweden, IJsland, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Nederland en België. 

May Britt en Martin Hoffmann waren er ook namens de IEB. De nieuwe IEB wilt kritischer gaan kijken naar bijeenkomsten en projecten. Ze willen bij een project de juiste persoon vinden en niet andersom. Het IEB zoekt besturen die kleine nieuwe besturen kan ondersteunen en adviseren.

Het NEF gaat er anders uitzien zij focussen zich op 'Efficiënter'. Ook gaan ze kritisch kijken naar declaraties en betalingen, zo komen er nieuwe formulieren en richtlijnen.

Ontwikkelingen leden

Diverse landen hebben problemen met het terugloop van leden en diverse landen hebben hun contributie verhoogd. Alleen in Duitsland en Oostenrijk is er een stabiele stijgende lijn te zien. Dit komt vooral door de bezoeken aan politieacademies. 

Ollie Hoffmann van IPA Duitsland wilde ook benadrukken dat de doelgroep 35 to 50 jaar niet vergeten moet worden. Dit is de doelgroep die wat meer te besteden heeft en waar veel ervaring zit.

De toekomst

Er zijn een aantal onderwerpen naar voren gekomen voor de toekomst:

 

IPA huizen worden een te grote kostenpost voor veel IPA landen en verkopen hun huizen. 

 

  • IPA UK heeft een idee voor een App zoals Booking.com: slapen, bezoeken of ruilen.
  • De uitnodigen moeten professioneler en via de voorzitters van de sectie gaan, waarbij Whattsapp niet zal worden gebruikt.
  • Meer internationale events moeten er georganiseerd worden. COPS en DTG trekken leden.
  • Ten slotte

 

De Gimborn talks in oktober wordt door IPA UK georganiseerd. Voor 2021 moet er ander land worden aangewezen. Nederland, België, Duitsland en Zweden hebben al de vergaderingen georganiseerd.

 

 

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap