• Oost-Nederland

  Welkom op de districtspagina van het district Oost Nederland

  Binnenkort hopen wij u op deze pagina meer informatie te kunnen bieden over het wel en wee van ons district. Maar zoals iedereen inmiddels weet hebben de Coronamaatregelen grote invloed op de planning van de activiteiten en ziet het er naar uit dat we pas na de zomermaanden wat meer vrijheid zullen krijgen.

  Op deze nieuwe website kunt u de geplande activiteiten straks in de algemene agenda vinden en alle IPA magazines en nieuwsbrieven van de sectie Nederland onder IPA nationaal > Magazines-Nwsbrf.
  In de rubriek nieuws zullen onder vermelding van het district of andere bronnen zoals IAC/IEB de nieuwsberichten verschijnen.

  Speciaal voor onze jongere leden hebben wij de keuze IPA Jong in het menu opgenomen. Daar zullen nieuwsberichten, verslagen en aankondigingen van activiteiten voor deze doelgroep worden ondergebracht.

  Nieuw is ook het digitaal in te vullen aanmeldingsformulier dat een koppeling heeft met de ledenadministratie in Sportlink. Dit scheelt de landelijke ledenadministratie veel tik werk en voorkomt ook fouten bij het overnemen van geschreven formulieren.

  Tot slot wordt er nog gewerkt aan het menu item Inloggen. Dit werkt nu nog niet en over de werking daarvan wordt u later geïnformeerd. 

 • Lezing "Baas over je internetidentiteit"

  Het IPA-district Oost-Nederland organiseert op 28 maart voor leden en niet-leden een lezing door Bertus Postema met als titel Baas over je Internetidentiteit.

  De lezing vindt plaats in het politiebureau in Deventer (Storminkstraat 2) en duurt van 19.30 tot 20.45 uur.

  Voor koffie en wat erbij wordt gezorgd. Deelname is gratis.

  Opgave onder vermelding van met hoeveel personen bij: Adri van Amelsvoort, pm-oost-nederland@ipa-nederland.nl of 06-11750626.

   

  Toelichting:
  Je hoort en leest regelmatig: “Data is het goud van de toekomst…”. Is dit werkelijk zo? Hoe doen bedrijven dat? Wat betekent dit voor ons als individu?
  Feit is dat er steeds meer, vaker en gedetailleerd persoonlijke informatie van ons wordt verzameld. Je kunt gerust spreken van ‘datahonger’. Een aantal grote bedrijven wordt zelfs bestempeld als ‘datagraaier’. Volledig afschermen van je privacy is anno 2022 een utopie, maar je kunt zelf wel maatregelen nemen om de datahonger van ondernemingen te beteugelen.  Je wilt zelf baas zijn van je internetprofiel! Naast bewustwording vergt dit het nodige inzicht. De presentatie gaat daar een bijdrage aan leveren.

 • Politie mountainbiken bij Lochem

  Op zaterdagmorgen 2 april organiseert het IPA-district Oost-Nederland voor collega’s een mountainbikerit in de omgeving van Lochem.

  Aanvang:        10.00 uur.

  Start/finish:     Lochem (exacte plaats wordt aan de deelnemers bekend gemaakt).

  Kosten:           € 2,50 p/p voor leden van de vier oostelijke IPA-districten.
  € 10,00 p/p voor anderen.
  Gratis voor collega’s die lid worden van IPA-Oost-Nederland.

  Er is koffie/thee bij de start en ter afsluiting zijn er heerlijke broodjes.

  Er zijn twee routes:

  • Route Lochem van 22 km voor zeer ervaren rijders. Dit is een pittige route. Zie MTB-route-Lochem
  • Route Vorden van 27 km voor de minder ervaren rijders. Zie MTB-route-Vorden.
  • De routes sluiten op elkaar aan en het is voor de diehards mogelijk om beide routes te rijden.

  De routes zijn bewegwijzerd en voeren door de dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten van het Nationaal Landschap De Graafschap.  

  Opgave tot 23 maart bij: Adri van Amelsvoort, e-mail pm-oost-nederland@ipa-nederland.nl.