• Een van de redenen waarom wij een lidmaatschap van de IPA aan kunnen bevelen is de kans om kennis en ervaringen uit te wisselen met buitenlandse collega’s. Het creëren van vriendschappelijke banden tussen politiemensen uit verschillende landen is een van de doelen van de IPA.

    Zo kun je als IPA lid, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, in veel gevallen een dienst meelopen bij een buitenlandse politiedienst. Ook worden er uitwisselingen gereorganiseerd naar het voorbeeld van “Europe on Patrol”, georganiseerd door onze Duitse IPA vrienden.

    Volgende week start IPA Nederland met het uitwisselingsproject “Netherlands on Patrol”. Er zullen 10 collega’s uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Denemarken, IJsland, Spanje en België een week lang te gast zijn in ons land. Hierbij zullen onze gasten Nederland op cultureel, toeristische en professioneel vlak beter leren kennen. Actief dienende leden van het district Limburg-Noord hebben het uitwisselingsproject georganiseerd en zullen zorg dragen voor de begeleiding van onze gasten.

    Via onze social media accounts houden we jullie vanaf maandag 4 april 2022 op de hoogte van het verloop van Netherlands on Patrol. Volg ons dus op Facebook en Instagram.

    Lijkt het jou ook wat om als medewerker van (o.a.) de politie, marechaussee, handhaving of douane een kijkje in de keuken te nemen in het buitenland? Kijk dan op www.ipa-nederland.nl naar de mogelijkheden en hoe je lid kunt worden.

    Netherlands on Patrol