• Limburg-Zuid

  Welkom op de districtspagina van het District Limburg-Zuid. We staan aan het begin van een nieuw jaar. 2022 is de start voor ons land, onze wereld en zeker voor onze IPA terug naar het nieuwe normaal. De vrijheid die ons de kans geeft om eigen keuzes te maken en te kunnen genieten van het leven en de mensen om ons heen. Ik hoop ook dat we levenslessen hebben geleerd uit deze pandemie.

  Met IPA Limburg-Zuid gaat het goed. Zeker dit jaar blaken we opnieuw van zelfvertrouwen. Een stapel activiteiten staat weer op het programma. Natuurlijk kunnen de “na-stuipen” van Corona een en ander bemoeilijken, maar dan is dat zo.
  Zoals jullie begrijpen staan wij midden in het internationale landschap. België en Duitsland zijn onze directe buren. Samen met IPA Limburg-Noord hebben we een sterk samenwerkingsverband met hen. Dit samenwerkingsverband bestaat 25 jaar. 2021 was ons jubileumjaar, maar door corona hebben we ervoor gekozen om in 2022 dit jubileum te vieren. Natuurlijk met een feest, maar daarnaast met verschillende activiteiten die worden gestuurd en ontwikkeld door onze jonge leden. De jonge leden van IPA Heinsberg, IPA Aken, IPA Belgisch Limburg, IPA Luik, IPA Limburg-Noord en IPA Limburg-Zuid steken de koppen bij elkaar om zeer uitdagende activiteiten te organiseren. Graag willen wij onze jonge leden, maar zeker ook nieuwe jonge leden laten zien dat wij ook voor hen klaar staan.

  Ook dit jaar hebben wij in ons aanbod van activiteiten gekozen voor een zo groot mogelijke diversiteit. Zo wordt er gedacht aan onze motorrijders, onze vissers, de creatievelingen, de onderzoekers, de reizigers en de liefhebbers van een spelletje. En met deze opsomming heb ik het voornamelijk over het eerste halve jaar. Daar bovenop komen ook nog de activiteiten rond het Euregio jubileum en onze reis.

  Met ons tweemaandelijks blad De Kroniek stellen we al onze leden en sympathisanten op de hoogte van alle wel en wee van onze vriendenclub.

  Kijk ook op de geplande activiteiten hier op de website van IPA-Nederland.

  Welkom en graag tot ziens.

   

  Frans Mouchart
  Voorzitter

 • Activiteiten Limburg-Zuid van maart, april en mei 2022

  Op 23 maart

  organiseren wij onze District Leden Vergadering. Deze vergadering wordt georganiseerd in het OBT-centrum van de politie te Kerkrade, Tunnelweg 113. Inloop van de dag is om 19.00 uur. De vergadering begint om 19.30 uur.
  Ook dit jaar hebben we veel jubilarissen.

  50 jaar: Fred In de Braekt en Harrie Eijkelenberg
  40 jaar: Paul Abels, Wijnand Bierlee, Jac Giezenaar, Ruud Horbach, John Lemmens en Erik Schweitzer
  25 jaar: Gerrit Bloem, Léon Dodemont, Maria Noesten, Evert Richter en Mathilda Stroosnijder      

  Op 26 maart

  brengen wij een bezoek aan de molen. De uitbater van deze molen is een politie collega Brord van der Maat. Zijn zoon is de jongste molenaar van Nederland. Aanvang van de activiteit is om 10.00 uur op de parkeerplaats van de molen, Gasthuis 79 Wolfshuis te Bemelen

  Op 06 april

  is er weer een workshop. Deze workshop staat onder leiding van Jolanda M. en wordt gehouden in het OBT-Centrum Tunnelweg 113 te Kerkrade. De workshop staat in het teken van naderende Lente en het Paasfeest. Deze keer zullen we met onze schilder- en kleur- en tekenkunsten een object naar keuze versieren. Deze objecten hebben verschillende afmetingen en zijn gemaakt van MDF. De worksho begint om 19.00 uur

  Op zaterdag 23 april

  verzamelen bij het station te Maastricht. Om 13.00 uur starten wij met onze
  IPA Crime-Tour.
  Op deze ludieke wijze gaan wij onze collega’s helpen met het oplossen van de criminaliteit. Tijdens de tocht komen we langs de leukste en mooiste plekjes van onze mooie provinciehoofdstad Maastricht. Natuurlijk worden de plaatselijke etablissementen aan een grondig onderzoek onderworpen

  Zaterdag 7 mei

  is gereserveerd voor onze visliefhebbers. Om 11.00 uur verzamelen we bij de forel visvijver achter de Brandbier brouwerij te Wylre. Het is een heuse wedstrijd. De vangst wordt verzameld en geteld. Voor de winnaars zijn er prijzen ter beschikking. De totale vangst aan forellen wordt ter plaatse gerookt en verdeeld onder de deelnemers.