• Limburg-Zuid

  Welkom op de districtspagina van het District Limburg-Zuid.

  Gelukkig zijn we dit jaar weer mogen starten met veel “trom” geroffel, vuurwerk en gezellig samenzijn. Helaas is Corona nog niet helemaal weg, maar het lijkt erop dat het nu beheersbaar is geworden.

  Limburg-Zuid is de spil van het ons omringende buitenland. België en Duitsland liggen niet alleen aan onze landsgrenzen, maar maken ook deel uit van een intensief samenwerken van onze IPA-verenigingen. IPA Aken en Heinsberg aan de oostgrens en met IPA Belgisch Limburg en Luik aan de zuid en westgrens. Daarnaast zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we met IPA Limburg-Noord aan onze noordgrens, een buitengewoon goede samenwerking hebben.  Alle leden zijn overal van harte welkom en dat zien we natuurlijk terug in de deelname van leden van onze zusterverenigingen bij onze activiteiten.

  Dit jaar staat weer bol van activiteiten in Limburg-Zuid. Naast de onze zeer gewaardeerde traditionele activiteiten, zoals enkele workshops, een reis naar Parijs, hebben we dit jaar enkele nieuwe activiteiten op onze kalender staan. Activiteiten die we in overleg met onze jonge leden hebben ontwikkeld. In het voorjaar gaan we kajakken/raften over de grensmaas, in juni en juli Grotbiken in Valkenburg en Quad of Crosskart rijden. In het najaar organiseren we een mountainbike tocht door het Limburgse Heuvelland en we kiezen er ook bewust voor over onze landsgrenzen te gaan. Nee hoor, deze activiteiten zijn niet alleen voor de jonge leden. Iedereen die een beetje sportief is aangelegd kan hieraan deelnemen. IPA Limburg-Zuid is niet alleen een vereniging voor gezellig samenzijn, maar ook voor sportieve activiteiten en educatie. Komend jaar organiseren we ook een activiteit waarbij onze leden kunnen meekijken, meedenken en meewerken aan een recherche of onderzoeksopdracht.     

  IPA Limburg-Zuid start dit jaar weer met de traditionele Nieuwjaarsborrel. Alle leden zijn hierbij van harte uitgenodigd en iedereen wordt voorzien van lekkere hapjes en drankjes. Dit is onze eerste geste aan onze leden. Hapjes en drankjes betaald uit de kas van IPA Limburg-Zuid.

  Met ons tweemaandelijks blad De Kroniek stellen we al onze leden en sympathisanten voortdurend op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen, en zeker niet te vergeten van alle wel en wee van onze vriendenclub.

  Kijk ook voor de geplande activiteiten op de website van IPA-Nederland.

  Welkom en graag tot ziens.

  Frans Mouchart
  Voorzitter