IPA Logo MENU
Inloggen

Limburg-Zuid

IPA Bed en Breakfest

Zoals jullie wellicht weten, hebben wij als bestuur van Ipa Limburg-Zuid ervoor gekozen, af te zien van het oprichten van een nieuw Ipa huis.

Het vorige Ipa huis in Meerssen is opgehouden te bestaan omdat er toen te weinig vrijwilligers waren die het gebouw konden runnen en onderhouden. Daar is niets in veranderd.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om naar alternatieven te zoeken. Een Ipa huis is namelijk een welkome plaats waar Ipa leden uit de hele wereld tegen een gereduceerde prijs kunnen verblijven. Wij hebben er in de Kroniek en tijdens onze ledenvergadering meerdere malen melding van gemaakt.

Al eerder was er berichtgeving over ons eerste alternatieve verblijf (bed & Breakfast locatie) gevestigd bij de familie Lilian en Frans van der Venne, Bovendorp 42, 3798 te Voeren (België). Telefoon: 003243811102 is tevens faxnummer. Gsm: 0031657696830 Email: f_vandervenne_@hotmail.com.  Als jullie een navigatiesysteem gebruiken, dan de oude straatnaam Hoogstraat 262 Voeren invoeren. De nieuwe staat mogelijk nog niet in het systeem.

Natuurlijk zijn we niet stil blijven zitten. Met de gedachte “een is geen”, zijn we nadrukkelijk op pad gegaan. Op dit moment zijn we nog in onderhandeling met twee adressen. Een adres in Eijsden en één in Vijlen. Echter op het moment dat ik dit schrijf, kan ik daar nog geen duidelijkheid over geven. Maar met een andere adres zijn we veel verder gekomen.

Huize Eikhold Heerlen

Natuurvriendenhuis EIKHOLD HEERLEN

Wij hebben met het Management van Natuurvriendenhuis Eikhold in Heerlen goede afspraken gemaakt.

Het is een huis geheel gerund door vrijwilligers waarvan jullie hier op de foto het hoofdgebouw zien (foto volgt). Met diverse goed onderhouden en ingerichte bijgebouwen, vormt deze accommodatie een perfecte plek voor iedereen die Zuid-Limburg, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk wil gaan verkennen. De Franse grens ligt op minder dan twee uur rijden.

Heerlen ligt nagenoeg aan de grens met Duitsland. Door de direct bereikbare autosnelwegen is deze accommodatie de gelegenheid om als uitvalsbasis te dienen en om goedkoop te verblijven. Wie treffen jullie daar? Buitenlandse gasten op doorreis, studenten en docenten aan de Hogeschool en de Open Universiteit te Heerlen, tweehonderd meter verwijderd van deze accommodatie. Openbaar vervoer stopt voor de deur.

Welke afspraken hebben wij gemaakt?

Jullie kunnen alleen boeken via  Diana Snijders, d.m.v. een mail naar eikhold@nivon.nl of bel +31 (0)6 187 92 104 o.v.v. van “Boeking IPA”.

Bij aankomst het legitimatiebewijs van IPA tonen.

Kosten: Ipa leden betalen € 19,00 p.p. per overnachting. Willen jullie gebruik maken van het ontbijt dan kost dat € 8,- pp; een lakenpakket € 6,00 pp. Volledige verzorging (Ontbijt; lunch; 2 gangen diner) kost € 33,50.

Kijk voor meer mogelijkheden en informatie over Eikhold op www.eikhold.nivon.nl

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap