• Innovation Forum

  Meld je aan bij het innovation forum!

  Dit bericht is bedoeld voor jonge actieve IPA leden.

  Zoals je weet is de IPA een prachtige organisatie met veel (internationale) mogelijkheden maar tegelijkertijd is niet iedereen er van op de hoogte wat de IPA ons allemaal kan bieden, dat moet anders en beter! De IPA staat de komende jaren voor een enorme uitdaging, de gemiddelde leeftijd van de leden is erg hoog en worden er vooral veel activiteiten georganiseerd die de wat oudere IPA leden aanspreken. Als dit zo door gaat dan bestaat de IPA in Nederland over een aantal jaren niet meer. 

  Eerder dit jaar hadden twee collega’s het geluk om naar Londen te mogen voor een werkbezoek. Dit was oprecht fantastisch, kneiterhard met een rib over de Theems varen, een bezoek aan een anti terreureenheid en met de politieheli over Londen en het buitengebied vliegen zijn maar een paar toffe voorbeelden van ons bezoek. Andere collega’s bezochten Duitsland, Oostenrijk, Estland en bijvoorbeeld Sri-Lanka. Het gekke is: voor deze (geheel verzorgde en betaalde) reizen geeft bijna niemand zich op. Daarnaast zijn er in alleen Europa al tientallen activiteiten per jaar waar wij als Nederlandse collega’s (op eigen kosten) aan deel mogen nemen en kan de IPA ook nog eens werkbezoeken (en stage) faciliteren. Met andere woorden: super veel mogelijkheden waarvan we nog niet alle potentie benutten.

  Als voorbeeld: In Duitsland organiseerden ze voor Law-Enforcement en militairen een mooie marstocht met (2 dagen) feest. Heel Europa was vertegenwoordigd en maar twee deelnemers uit Nederland. Opvallend was daar hoeveel jonge collega’s ook meededen. In Nederland organiseren wij dit soort zaken (nog) niet en daar moet verandering in komen! Daarnaast is het plan om meer werkgerelateerde internationale zaken te gaan organiseren in Nederland (zoals in Limburg). Het idee is dat wij hier de samenwerking in zoeken met België, Duitsland en Engeland. 

  Het bestuur heeft IPA lid Koen Simmers gevraagd om een Innovatie Forum op te richten en een groep enthousiaste IPA leden te verzamelen. Samen met hen wil hij nadenken over de toekomst van de IPA, werving, innovatie, huisstijl, website en landelijke evenementen die (jonge) operationele IPA leden aanspreken. Dit kan uiteraard bestaan naast de mosselavond, fietstocht en bingowedstrijden en offline mogelijkheden die de oudere leden aanspreken. Voor deze innovatieve ideeën krijgen zij veel (internationale) ruimte van het dagelijks bestuur. Hier liggen dus mooie kansen voor ons! 

  Je leeftijd, functie, rang, werkgever maakt niet uit! Van aspirant, BOA en eerste hoofdcommissaris, receptionist tot collega van de Douane, je bent welkom en hulp is van harte welkom! Mijn

  Doe je mee?  Stuur een berichtje aan secretary@ipa-nederland.nl

 • Pen Pal Project

 • Hosting & Welcome Project & Pen Pal Project

  Dear IPA friends,


  The idea of this project started some months ago from a young man from UK, who wanted to improve his French by corresponding with one French member. The Section forwarded this request to all French members and very quickly received 12 applications!

  Due to the success of this request and the feedback received, we felt we should develop this process of linking members across all IPA sections.

  It’s important to help members create bonds of friendship through travelling, but also this search for correspondents will allow members to interact, improve foreign language and very often result in a meeting with their pen pal.

  IPA Hosting Letter Accomodation Formulier

  IPA Pen Pal Letter Application Formulier

 • Naast de bij Innovation forum vermelde events zijn er ook veel internationale events die de moeite waard zijn om te bekijken. De vind je op de pagina IPA Internationaal - events.