• ‘Het is niet niks’: een nieuw talent in ons midden!

  30 mrt 2022 Beheerder
 • Willem Koopmann, sinds jaar en dag wijkagent in de Bomenbuurt in Den Haag, heeft in zijn jarenlange loopbaan bij de politie heel veel incidenten meegemaakt.

  Van de leuke voorvallen krabbelde hij thuis na zijn dienst een aantal steekwoorden op om er ‘later’ misschien iets mee te gaan doen.

  Dat later is er nu: van de steekwoorden heeft Willem korte verhaaltjes geschreven die inmiddels zijn gebundeld in een boekje met de titel “Het is niet niks”. En het boekje is te koop!

  Willem vertelt: “Ik ben mijn loopbaan begonnen als surveillant, heb bij de ME gewerkt en ben inmiddels al jarenlang wijkagent. Ik heb altijd aan bureau Segbroek gewerkt dat eerst gevestigd was aan de Archimedesstraat en nu aan de Fahrenheitstraat.

  De nare incidenten die nu eenmaal onvermijdelijk zijn in het politievak vergeet je nooit, maar de leuke dingen verdwijnen snel naar de achtergrond; ook deze voorvallen wilde ik onthouden en daarom schreef ik ze op.

  Net zoals je doet met uitspraken van je kinderen, die wil je ook graag onthouden.

  Voor het wijkkrantje werd ik gevraagd een column te schrijven, iets wat ik met veel plezier heb gedaan.

  Dat sloeg goed aan, want ik werd vaak aangesproken door wijkbewoners die vroegen wanneer de volgende column zou verschijnen; mensen keken er echt naar uit.

  Mijn vrouw is degene geweest die mij het duwtje in de rug heeft gegeven. Zij zei “Willem, je schrijft leuk, daar moet je echt eens wat mee gaan doen”.

  En toen ging het snel. De bureauleiding gaf toestemming voor het uitbrengen van een boekje, ik legde contact met een drukkerij en was betrokken bij het hele proces.

  En nu is het er ineens. Het boekje met de titel ‘Het is niet niks’ is inmiddels aan de collega’s van district B uitgedeeld en is verder voor iedereen binnen de politie te koop”.

  Vrijdag 17 december heeft Willem het eerste gesigneerde exemplaar overhandigd aan Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag. Ook hij is er enthousiast over en gaat binnen de gemeente het boekje onder de aandacht brengen.

  De opbrengst van de verkoop wil Willem schenken aan drie organisaties die hem nauw aan het hart liggen: ‘Dieren in nood’, ‘Voedselbank Den Haag’ en ‘Straat Consulaat, Centrum voor dak- en thuislozen in Den Haag’.

  Want zoals Willem zegt “ik wil er helemaal niets aan verdienen, ik heb er zoveel lol aan gehad en vind het bijna jammer dat het af is”

  Misschien dat er ooit een vervolg komt? Kladjes met steekwoorden liggen er nog genoeg!

  Voor bestelling van het boekje ad € 5,00 kun je een mailtje sturen naar Willem Koopmann (willem.koopmann@politie.nl).