IPA Logo MENU
Inloggen

Groningen

Het grote verlies van een vriend

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei overleed naar een langdurige ziekte onze aller gewaardeerde IPA lid Hilbrand Buurma.

Hilbrand_Buurma.jpg

Vanaf de oprichtingsdatum 20 maart 1969, was Hilbrand Buurma het gezicht van IPA Groningen. Alle instroom binnen het district Groningen  werden benaderd met het verzoek om lid te worden van de IPA. Vele collega’s zijn dan ook door zijn toedoen lid geworden van onze vereniging. Onder zijn voorzitterschap kreeg IPA Groningen een nieuw onderkomen in het voormalig stationsgebouw van Woldjerspoor in Slochteren, waarin tevens werd gehuisvest het door hem opgezette politiepettenmuseum. Momenteel de grootste pettenmuseum van de wereld. Door dit onder de vlag van de IPA te doen heeft Hilbrand een grote bijdrage geleverd aan de promotie van IPA Nederland. Hij was de drijvende motor achter allerlei activiteiten. Zijn verdiensten zijn in 2002 gezien door H.M. de koningin die hem behaagde hem te eren met een welverdiende koninklijke onderscheiding. Het dienen door vriendschap stond bij hem hoog in het vaandel.

Hij het hoofdbestuur van IPA Nederland benoemde hem tot lid van verdienste.

Vanaf de oprichtingsdatum was Hilbrand de ambassadeur van  IPA Groningen. Hij legde contacten met de IPA Verbindungsstelle Oldenburg; wat later de partnerstad van Groningen werd.

Hij bracht bezoeken aan Polen en wel aan de steden Wrocklaw – Krakau Poznan en Warschau. Roemenië – Slowakije w.o. de  hoofdstad Bratislava – Tsjechië – Zweden -  Frankrijk m.n. Parijs – verschillende steden in Denemarken w.o. Kopenhagen – België m.n Brussel en Antwerpen.  Hij organiseerde een busreis naar het voormalige DDR.            Hij bezocht met een groot aantal IPA vrienden Norwich in Engeland. Organiseerde een busreis naar Hongarije m.n Kecskemét, waar hij hele goede contacten aan over hield met de toenmalige voorzitter  Kustof Istvan.

In de jaren 80 was Hilbrand Buurma voorzitter van het district Groningen. wat altijd opviel was dat hij direct een situatie wist te verwezenlijken, waar een ieder zich prettig bij voelde. Begrip, geborgenheid, vriendelijkheid, correctheid en een grote mate van beleefdheid. Hij was een vader figuur die voor iedereen klaarstond.  Maar hij liet ook zeker niet met zich sollen. Hij gaf op een aanvaardbare en zeer correcte wijze zijn mening weer met het doel om welke zaken dan ook in goede banen te leiden.                             

Of het nu vroeger op zijn werk was of in het verenigingsleven, overal liep men met Hilbrand weg. Een vriendelijke man een man van duidelijkheid en redelijkheid; daarom werd hij alom gerespecteerd. Een man van compromissen, die mensen bij elkaar bracht, die oplossingen aandroeg en altijd aanspreekbaar was. Hilbrand leefde ook voor een overgroot deel voor een ander. Hij was het die in moeilijke periodes zijn medemens bijstond. Collega’s, vrienden, die langdurig of ongeneselijk ziek waren bezocht hij regelmatig. Een ieder kende Hilbrand Buurma, niet alleen omdat hij bij de politie heeft gediend, maar om het mens zijn. Ondanks zijn ernstige ziekte, was hij nog steeds voor die ander aanspreekbaar. Een sterke persoonlijkheid, die veel voor een ander over had en buitengewoon integer was.

 

Rouwkaart_H._Buurma.jpg

 

Als er een was die een IPA hart had en der spreuk “ DIENEN DOOR VRIENDSCHAP “ hoog in het vaandel had staan, was het Hilbrand. Daarom werd Hilbrand erelid van IPA Groningen .

Rust zacht vriend.

Namens het bestuur van IPA Groningen.

Johan Wubbolts en Rieks Spijk.

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap