IPA Logo MENU
Inloggen

Gooi en Vechtstreek

Welkom bij het district Gooi en Vechtstreek


Het IPA district Gooi en Vechtstreek omvat het werkgebied van de voormalige politieregio Gooi en Vechtstreek met haar zeven gemeenten; Hilversum, Huizen, Gooise Meren (Bussum-Naarden-Muiden), Weesp, Wijdemeren (een fusiegemeente, bestaand uit een zestal kernen: Ankeveen, Breukeleveen, 's-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg), Laren en Blaricum. 

Onze leden zijn, behalve uit het Gooi, onder meer afkomstig uit de regio’s Flevoland, Friesland, Utrecht, Amsterdam en Gelderland.

Het Gooi heeft, qua oppervlakte, de hoogste bevolkingsdichtheid van Nederland. Onze regio heeft, op het gebied van natuur en cultuur, veel te bieden. Een voorbeeld hiervan zijn de bossen, heidevelden en watergebieden. De fraaie vestingstad Naarden, het Muiderslot, het grote Mediapark met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (ook om stiekem, bekende mensen van radio en TV en hun veelal fraaie villa’s in ‘t Gooi ‘in het wild’ te kunnen spotten) en de kernen van de Gooise gemeenten nodigen beslist uit tot een bezoek. Door haar centrale ligging - tussen Amsterdam en Utrecht en via de Flevolandse polder - is een gemakkelijke en vlotte bereikbaarheid gewaarborgd. 

Bij de vorming van de Nationale Politie zijn de huidige politieregio's Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht opgegaan in de Eenheid Midden-Nederland. Daarbij is vanzelfsprekend de (ver)binding met onze collega IPA-districten verder aangehaald.

Met een ledenbestand van een kleine 200 leden is de 'dekkingsgraad' van de politiemedewerkers in onze regio als IPA-lid erg hoog te noemen. 

De bezettingsgraad en de draagkracht onder politieambtenaren in de regio is groot en zeer betrokken te noemen. De IPA heeft met haar frequente en gevarieerde activiteiten een groot en actief aandeel in de onderlinge binding.                   

Het IPA district Gooi en Vechtstreek mag zich met recht een actieve en levendige vereniging noemen, met veel enthousiaste leden uit alle geledingen binnen de politieorganisatie.

Vier keer per jaar verschijnt het IPA Magazine Gooi en Vechtstreek. Hierin treft u een gevarieerd aanbod van activiteiten voor onze leden. Het is een glossy full-color magazine (hoe kan het anders in 't Gooi), altijd informatief, met een goede diepgang en perfect verzorgd door uitgeverij PC Vlek uit Heerlen. Daar zijn we uiteraard erg trots op!


Nieuws

Via ACP Young / IPA In gesprek met cyber-specialist (DCSC)

Mustafa is opgeleid als forensisch onderzoeker en werkt inmiddels al jaren voor het Defense Cyber…

verder lezen »

Uitnodiging 27 ste IPA Campertreffen 2021 Duitse sectie, Verbindunsstelle Kempten

De Verbindunsstelle Kempten (D) heeft het genoegen u uit te nodigen voor het 27 ste…

verder lezen »

Agenda

Helaas, er zijn momenteel geen evenementen.

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap