• Leden:

  De leden van ons district zijn afkomstig van de politie, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, FIOD en de opsporingsdiensten van gemeenten, douane, provincies, waterschappen, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en natuurorganisaties.

  In ons gebied liggen de politiebasisteams Apeldoorn, Zwolle, IJsselland-Noord, Vechtdal, IJsselland-Zuid, Achterhoek-Oost, Achterhoek-West, IJsselstreek, Veluwe-Noord en Veluwe-West. In Apeldoorn. Uddel en Zwolle bevinden zich executieve onderdelen van de Koninklijke Marechaussee.

  In Apeldoorn zijn de opleidings- trainings- en kenniscentra van de politie en Koninklijke Marechaussee gevestigd, in Zutphen het Centrum voor Integrale beroepsvaardigheidstraining (IBT) en in Huis ’t Velde in Warnsveld de School voor politieleiderschap.

  Districtspagina Oost-Nederland

  Politieacademie (foto: Imke Rispens)

  Lesgebouw KMar (foto: Karel van Dijk)

  Huis ’t Velde (foto: AvA)

  Omgeving:

  Ons IPA-district beslaat een groot deel van de provincies Gelderland en Overijssel. Klik hier voor de kaart.

  In ons gebied liggen de Hanzesteden Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Kampen, Harderwijk, Elburg, Hattem en Hasselt. Naast deze mooie en oude steden is ons district ruim voorzien van natuurschoon. Denk daarbij aan de Veluwe, IJsselvallei, Sallandse heuvelrug, Montferland, Weerribben, Achterhoek en het Vechtdal. En niet te vergeten de vele karakteristieke landgoederen en kastelen die in ons gebied liggen.

  Daarnaast herbergt ons district veel interessante musea, zoals More in Gorssel en Ruurlo, de Fundatie in Zwolle, CODA in Apeldoorn en het Brandweermuseum in Borculo. Binnenkort behoren ook de gebieden Twente, Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid tot het IPA-district Oost-Nederland.

  Politiemonument:

  Bij de School voor politieleiderschap in Warnsveld vind je de Tuin van bezinning (zie de foto hierboven). Op de kunstwerken zijn de namen gegrafeerd van politiemensen die tijdens de dienst om het leven zijn gekomen. Ieder jaar wordt hier een grootschalige herdenking gehouden.