IPA Logo MENU
Inloggen

Stichting Blauw organiseert de tiende Tour de Blauw! Een jubileum dat je niet mag missen!

Voor de tiende keer gaat de jaarlijkse sponsorfietstocht Tour de Blauw van start. Van 25 mei tot en met 1 juni 2018 fietsen politie collega’s en medewerkers in de veiligheidsketen een ronde van 1300 kilometer door Nederland, Duitsland en België. Dit jaar roept Korpschef Erik Akerboom sporters op om deel te nemen en geeft zelf het voorbeeld door mee te fietsen.

Tour de Blauw?

Zo’n vijftien jaar geleden richtten collega’s uit Limburg de Stichting Blauw op. Ontstaan omdat tijdens de lunch eten werd weggegooid en we dat zonde vonden met daarbij de gedachte dat er genoeg mensen zijn die het veel minder goed hebben dan wij. De collega’s namen het initiatief om kinderprojecten te gaan ondersteunen. Eerst in Polen waar we via de Poolse ambassade terecht kwamen bij een internaat in Ustrzyki Dolne. Wat we daar aantroffen was erbarmelijk! Slechte bedden, vies eten… Het lukte ons om het internaat in een paar jaar tijd op te knappen. Met geld, materialen, tijd en door de handen uit de mouwen te steken. Het project sloten we in 2008 af met een fietstocht van Nederland naar het internaat in Polen. Een sponsortocht om geld op te halen voor andere kinderprojecten. De Tour de Blauw was geboren.

 

Waarom deze Tour

Het is voor onze stichting dé manier om geld in te zamelen. Door sponsoring van IPA Nederland en bedrijven met hun logo op ons wielertenue en door het inschrijfgeld van de fietsers. Onze kosten zijn minimaal, omdat we overnachten op kazernes en in sportzalen van de politie. Ook de maaltijden kopen we goedkoop in en soms krijgen we die aangeboden. De tocht levert daardoor gemiddeld 15.000 à 20.000 euro op. Daarmee kunnen we veel projecten ondersteunen!

Lees meer >>>

Poster Tour de Blauw

Folder Tour de Blauw


Meer nieuws

Anjerconcert

Anjerconcert, georganiseerd door de Stichting Veteranen Lopikerwaard. Dit concert wordt gehouden...

verder lezen »

Kerstconcert Politiemannenkoor Entre Nous

Het Politie Mannenkoor “ENTRE NOUS” geeft op woensdag 19 december 2018 voor de vijfde keer op rij...

verder lezen »

Nederlandse camperaars gezocht

Al 25 keer is er een z.g. Campertreffen georganiseerd voor IPA-leden in het bezit van een camper....

verder lezen »

Verhuizing IPA webshop

Op vrijdag 22 november is de IPA webshop van Emmen overgebracht naar het verenigingsgebouw van de...

verder lezen »

Gimborn gesprekken 2018

In het weekend van 19 t/m 21 oktober werden in IBZ Gimborn de jaarlijkse "Gimborn gesprekken"...

verder lezen »

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap