IPA Logo MENU
Inloggen

Zeeland

Welkom

Het IPA district Zeeland is opgericht op 16 oktober 1979. Na een eerdere poging om een IPA district op te richten met name in Zeeuwsch Vlaanderen. Dit IPA district maakte toen deel uit van IPA district Brabant. Maar een Zeeuw wil niet graag gebonden zijn en er werd een nieuw district opgericht nu boven de Westerschelde.

Het district heeft 165 leden die deel uitmaken (maakten) van de diverse politiekorpsen zowel Rijks- als Gemeentepolitie, alsmede de Koninklijke Marechaussee. Tegenwoordig kunnen ook Bijzondere Opsporingsambtenaren die in dienst zijn bij een overheidsinstelling zoals AID, ECD,  Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en Douaniers lid van de IPA worden.

Onze leden komen uit zowel West Brabant als Zeeland. Terwijl er ook een deel van de West-Brabantse IPA-leden zich bij de Baronie van Breda hebben aangesloten. Van die 165 leden zijn er vier bestuurslid.
Het streven van ons district is om er nieuwe jonge leden bij te krijgen maar tot op heden is dat nog niet erg succesvol geweest.

Tot 1 janauri 2011 hadden wij een eigen thuis en wel de villa “Welgelegen” te Serooskerke op Walcheren. Villa “Welgelegen” was vanaf 1988 een IPA-huis zijnde een Huis waarin door IPA-leden vanuit de hele wereld een kamer kon worden gehuurd. Dit huis werd onderhouden en in standgehouden door een aantal vrijwilligers (IPA-leden en hun partners) maar door het ontbreken van jonge aanwas van die vrijwilligers is het Huis gesloten en inmiddels verkocht.
Eén en ander houdt in dat wij als IPA district Zeeland thuisloos zijn. Wij zijn naarstig op zoek naar een vervangend huis maar tot nu toe zijn we daar nog niet in geslaagd.


Nieuws

Nieuw rekeningnummer voor betaling contributie 2018

In verband met het wisselen van landelijk penningmeester zullen er met ingang van 2018 wat zaken...

verder lezen »

Geen videojournaal over november

Beste volgers, i.v.m. de uitermate hoge werkdruk die het landelijk bestuur op dit moment heeft...

verder lezen »

Agenda

Zeeland : Kerstdiner

14 december 2017 - Cederhof te Kapelle

bekijken »

Zeeland : Nieuwjaarsreceptie

11 januari 2018 - Marinekazerne Vlissingen

bekijken »

Zeeland: Paaseieren zoeken in Rijen

1 april 2018 - Op zondag 1 april 2018 is de paashaas weer in sportpark De Leemput te Rijen. Help hem paaseieren zoeken !

bekijken »

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap