IPA Logo MENU
Inloggen

Zeeland-West-Brabant

Welkom bij het district Zeeland-west-brabant

Leden van de voormalige districten de Baronie van Breda en Zeeland  moeten voor inloggen gebruik maken van de gebruikersnaam lidnummer/ZWB in plaats van /BVB of /ZLD 

---------------------------------------------------------------------------------

Het district Zeeland-West-Brabant is op 1 januari 2018 ontstaan uit de fusie van de districten Zeeland (opgericht 16 oktober 1979) en Baronie van Breda (opgericht 8 maart 1977). Beide besturen zijn geïntrigeerd in een nieuw bestuur. Het district kent ruim 360 leden. Zeeland en West-Brabant behouden beide een activiteiten commissie.

Het district Zeeland-West-Brabant komt voort uit de districten Zeeland en de Baronie van Breda. Met deze samenvoeging bestrijkt het gebied van het district Zeeland-West-Brabant geheel zuidwest Nederland, tot aan het district Brabant-Oost. Topografisch gezien vallen daar de volgende grotere steden onder: Terneuzen, Vlissingen, Middelburg, Goes, Bergen op Zoom, Roosendaal(NBr) Etten Leur, Breda, Oosterhout en Tilburg.

Een groot aantal van de leden is werkzaam (geweest) bij de korpsen regio Zeeland, Midden en West Brabant en bij de Koninklijke Marechaussee. Een geringer aantal werkt bij de bijzondere opsporings diensten zoals AID,ECD, Korps Landelijke Politiediensten(KLPD) en Douane

De inzet van het district is om meer jonge leden te werven en bij de IPA activiteiten te betrekken. Een activiteit die in 2005 is ingezet (in Brabant) en geleid heeft tot een toename van vooral jonge leden. Verder organiseert het bestuur jaarlijks een aantal educatieve-, ontspannende- en leerzame activiteiten voor de leden, partners en de kinderen. Dit om de onderlinge band te verstevigen cq aan te trekken. Daarbij zijn introducés vaak van harte welkom! Het bestuur onderhoudt nauwe banden met het landelijk bestuur en het nabuur district Brabant-Oost.

Het district heeft een eigen districtswebsite die via de landelijke site www.ipa-nederland te benaderen is. Ook verschijnt er 4 maal per jaar een districtsblad en af en toe een nieuwsbrief. Alle leden en geïnteresseerden worden zo actueel op de hoogte gehouden van de te ondernemen activiteiten, ter zake dienende onderwerpen en ontwikkelingen.

Van harte welkom in ons district!!


Nieuws

Vertraging verzending ledenpassen IPA

Door een wijziging in de verzendmethode van de IPA ledenpassen voor 2018 is er een vertraging...

verder lezen »

Nieuw rekeningnummer voor betaling contributie 2018

In verband met het wisselen van landelijk penningmeester zullen er met ingang van 2018 wat zaken...

verder lezen »

Vorderingen IPA vestiging Gouda

Er is vandaag, maandag 8 januari, door een aantal IPA vrijwilligers weer heel hard gewerkt aan de...

verder lezen »

Agenda

Zeeland-west-brabant: Paaseieren zoeken 2018

1 april 2018 - Op zondag 1 april 2018 is de paashaas weer in sportpark De Leemput te Rijen. Help hem paaseieren zoeken !

bekijken »

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap