IPA Logo MENU
Inloggen

IPA Radioamateurs

Welkom bij de IPARC

Een enthousiaste groep radiozendamateurs legt contacten middels de amateurradio met collega’s. De IPARC brengt wereldwijde verbindingen tot stand…. Dat is wat veel IPA-leden en andere lezers wel weten. Maar hoe het nu precies zit met die club van radio- en elektronica liefhebbers, die in 2014 haar vijfendertigste verjaardag vierde?

In 1975 werd tijdens het IEC te Londen besloten dat alle nationale secties een lijst zouden opstellen met daarin de namen van radiozendamateurs die tevens lid waren van de IPA. In die tijd bestonden er al regelmatig verbindingen tussen IPA-leden-radiozendamateurs in Engeland en Denemarken. Door het binnen de IPA bekend maken van die lijsten kwamen de diverse radiozendamateurs gemakkelijker met elkaar in contact. Al snel volgde Duitsland met in 1976 de oprichting van de IPARC, International Police Association radioclub. Het betrof de oprichting van een hobbyclub binnen de vereniging IPA.

Op 23 augustus 1979 volgde Nederland met de oprichting van de hobbyclub IPARC-PA, die tegenwoordig ook bekend is als de afdeling IPA Radioamateurs.

PI 4 IPA

Wij zenden bijna elke woensdag uit van negen tot vijf in Machine Generated Modulation (MGM) zoals RTTY en PSK. En wij zenden bijna elke zondag uit om 11.00 uur. 40m-band: 7182 kHz plus / minus QRM, in LSB.

Kijk eens op onderstaande link ! :

"De Wereld van radioamateurs"

 

 


Nieuws

Op bezoek in Noorwegen

De IPA nu ook vertegenwoordigd aan de E6, de Noordkaaproute, bij de Poolcirkel in Noorwegen! Wel...

verder lezen »

Bloemencorso Lichtenvoorde

IPA district De Graafschap organiseert voor ALLE IPA leden op zondagmiddag 11 september 2016 een...

verder lezen »

Kandidaten voor 4th Young Police Officer Seminar 2017 gezocht.

Het landelijk bestuur zoekt twee deelnemers tot maximaal 35 jaar die genomineerd kunnen worden...

verder lezen »

Agenda

IPARC : Velddag 24 september 2016

24 september 2016 - Nadere informatie over locatie en voorwaarden kunt u verkrijgen door een mail te sturen aan : iparc@ipa-nederland.nl

bekijken »

IPARC : De IPARC contest 2016

5 november 2016 - HF Banden

bekijken »

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap