IPA Logo MENU
Inloggen

De Baronie van Breda

Welkom bij de Baronie van Breda

Het district ‘De Baronie van Breda’ is opgericht op 8 maart 1977 en kent ruim 260 leden waarvan een negental het bestuur vormt. 
 
Een groot aantal van de leden is werkzaam (geweest) bij de korpsen regio Midden en West Brabant en bij de Koninklijke Marechaussee. Een geringer aantal werkt bij de bijzondere diensten zoals AID, ECD, Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en Douane.

De inzet van het district is om meer jonge leden te werven en bij de IPA activiteiten te betrekken. Een activiteit die in 2005 is ingezet en geleid heeft tot een toename van vooral jonge leden.
Verder organiseert het bestuur jaarlijks een aantal educatieve- , ontspannende - en leerzame activiteiten voor de leden, partners en kinderen. Dit om de onderlinge band te verstevigen cq. aan te trekken en ter lering en onderhoudt het nauwe banden met het landelijke bestuur en de nabuur districten in Noord-Brabant en het district Zeeland
 
Sinds 2003 heeft het district een eigen website dat via de landelijke site www.ipa-Nederland.nl benaderbaar is. Alle leden en geïnteresseerden worden zo actueel op de hoogte gehouden van de te ondernemen activiteiten, ter zake dienende onderwerpen en ontwikkelingen.

De Baronie van Breda komt voort uit het district West-Brabant dat na veertig jaar te hebben bestaan per 1 juni 2008 ophield te bestaan. Een groot deel van de leden sloot zich hierna aan bij De Baronie van Breda en een enkeling bij het district Zeeland. Met deze samenvoeging reikt het gebied van het district De Baronie van Breda tot aan de provinciale grens van Zeeland. Topografisch gezien vallen daar de volgende steden in: Breda, Oosterhout, Etten-Leur, Roosendaal (Nbr.) en Bergen op Zoom.


Nieuws

Negatief reisadvies IPA leden naar Turkije ?

Via de Facebooksite van IPA Innsbruck ontvingen wij onderstaande waarschuwing voor IPA leden die...

verder lezen »

Het eerste IPA-Nederland videojournaal is online !

Het eerste IPA-Nederland videojournaal over de maanden augustus en september is nu te zien op...

verder lezen »

Agenda

Baronie van Breda : Wijnproeverij (datum up-date)

3 november 2017 - Clubhuis de TOSS, Valkenierslaan 245 Breda

bekijken »

Menu

Landelijke homepage

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap