IPA Logo MENU
Inloggen

IPA Netherlands Experience groot succes

Zoals we allemaal weten heeft ook de IPA te maken met vergrijzing. In veel districten wordt de gemiddelde leeftijd steeds hoger en blijft het lastig om jonge leden aan te trekken. Om hier verandering in te brengen is in 2016 gestart met de zogenaamde Gimborn groep.

Dit is een groep jonge IPA leden uit verschillende landen die samen op zoek gaan naar manieren om de IPA ook voor jongeren interessant te maken en houden. Een van de ideeën was het organiseren van meer uitwisselingen waarbij jonge IPA leden bij elkaar in de keuken konden kijken en nieuwe vriendschappen konden sluiten.

Een drietal jonge IPA leden van het district Limburg-Noord besloten hier begin 2017 mee aan de slag te gaan. In samenwerking met het IPA district Limburg-Noord en IPA Nederland werd vervolgens de IPA Netherlands Experience georganiseerd. Jonge IPA leden (tot 40 jaar) konden zich aanmelden om een midweek naar Nederland te komen om hier meer te leren over ons land, zowel op professioneel als toeristisch vlak. In totaal ontving de organisatie 21 aanmeldingen. Hieruit werden 6 deelnemers gekozen.

Op maandag 18 september was het dan zover en ging de eerste editie van de IPA Netherlands Experience van start.

De deelnemers uit Zweden, Spanje, Zwitserland, Hong Kong, Noorwegen en Finland bezochten vanuit een door de IPA geregeld vakantiehuis in Limburg diverse professionele en toeristische bezienswaardigheden. Zo werd er meegevaren met een politieboot, bezocht men de brandweer in Meijel en vonden er onder andere bezoeken plaats aan de Dienst Speciale Interventies (DSI), de Politieacademie en de Douane. Ook werd er onder leiding van Sergej van de IPA Amsterdam een bezoek gebracht aan onze hoofdstad. Op de laatste dag werden onder andere de Hertog Jan Bierbrouwerij en een echte Nederlandse molen bezocht.

  

De deelnemende IPA leden waar zeer enthousiast over het aangeboden programma en een enkele deelnemers gaat zelfs bekijken of ze in hun land ook een soortgelijke Experience kunnen organiseren. Tijdens de IPA Netherlands Experience hebben de deelnemende IPA leden veel geleerd over ons land en de manier waarop de Politie en Douane zijn georganiseerd. Ook vanuit jonge politiemensen kwamen positieve reacties op de IPA Netherlands Experience.

In het IPA magazine zal een uitgebreid verslag van de IPA Netherlands Experience te lezen zijn.

De organiserende IPA leden uit het district Limburg-Noord hopen dat een ander district in 2018 de IPA Netherlands Experience wil organiseren zodat na deze geweldige ervaring de IPA Netherlands Experience een terugkerend evenement kan worden.

 

 


Meer nieuws

Nieuw rekeningnummer voor betaling contributie 2018

In verband met het wisselen van landelijk penningmeester zullen er met ingang van 2018 wat zaken...

verder lezen »

Geen videojournaal over november

Beste volgers, i.v.m. de uitermate hoge werkdruk die het landelijk bestuur op dit moment heeft...

verder lezen »

Bezoek aan politieacademie Roubaix (Fr.) door Sergej Veenendaal

Op maandag 20 november 2017 heb ik een bezoek gebracht aan de politieacademie in Roubaix te...

verder lezen »

Midwinterrit IPA motorclub

Bijna is het dan zover ...... onze laatste rit van het IPA MC NL motorseizoen: zaterdag 16...

verder lezen »

Lid worden

Bent u nog geen lid van IPA? U kunt uw lidmaatschap aanvragen door op onderstaande knop te klikken.

IPA lidmaatschap